Профорієтація

2016-12-08

/Files/images/IMG_1089.JPG
Починаючи з дев’ятого класу, старшокласникам доводиться вирішувати ряд питань, пов’язаних з професійним самовизначенням. ЗНО ставить старші класи школи перед вибором професії задовго до отримання атестата про середню освіту. Крім обов’язкових ЗНО з математики чи іторії та української мови, треба вибрати ще один -два іспити. Варіанти залежать від профілю вищого навчального закладу, в якому буде навчатися випускник. Однак визначитися з вибором потрібно заздалегідь, щоб ефективно готуватися до ЗНО або вибрати програму профільного навчання в старших класах./Files/images/IMG_1091.JPG

Ці об’єктивні обставини змушують старшокласників замислитися про майбутню професію.

Незважаючи на потік різноманітної інформації, наданої сучасним юнакам і дівчатам, світ професій буває від них дуже далекий. Багато учні, які приходять в старші класи, не знають суті ряду професій. Часом єдиний критерій, за яким оцінюється гідність тієї чи іншої професії – її фінансова престижність. Крім того, старшокласники часто не можуть реально оцінити свої можливості для бажаної професійної діяльності.

Таким чином з цією метою проводяться роз’яснювальні роботи учням.Серед учні 9 -х 11-х класів було проведено вікторину та розглянуті різні ситуації та за яких умов діти можуть піти працювати не досягнувши повноліття.

Кiлькiсть переглядiв: 174

Коментарi